Podľa NKÚ mesto hospodári v súlade so zákonom

21.06.2014 Liptovský Mikuláš

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ - Od januára do apríla tohto roka Najvyšší kontrolný úrad Slovenskej republiky (NKÚ SR) vykonal v Liptovskom Mikuláši kontrolu hospodárenia s finančnými prostriedkami a nakladanie s majetkom mesta v roku 2013. Výsledkom kontroly je konštatovanie, že samospráva hospodárila v súlade so zákonmi a vo verejnom záujme.
Protokol o výsledkoch kontroly, ktorú NKÚ vykonal na podnet občanov mesta, predložil primátor mesta na júnovom mestskom zastupiteľstve. „Na základe ohlásenia kontrolovali najmä rozpočtové hospodárenie za rok 2013 a viaceré podnety spomenuté v petícii Stop drancovaniu majetku mesta, ktorá bola namierená proti súčasnému vedeniu. V protokole NKÚ konštatuje, že mesto Liptovský Mikuláš hospodári vo verejnom záujme, podľa platných predpisov a zákonov a že nenachádza žiadne nedostatky pri prešetrovaných rozhodnutiach, okrem dvoch administratívnych nedostatkov, ku ktorým sme prijali opatrenia,“ uviedol Alexander Slafkovský.
O výsledku kontroly NKÚ sa primátor mesta rozhodol informovať listom aj väčšinu občanov, ktorí petíciu podpísali. Náklady na poštovné, kancelársky papier a obálky neprevýšili tisíc eur. „Listy sú konkrétna adresná forma, ako dostať správnu informáciu na správne miesto. Po doručení sa nám ozvali telefonicky alebo mailom viacerí z nich, že oni petíciu vôbec nepodpísali a dokonca sme dostali ospravedlňujúce listy od občanov, ktorí sa cítia oklamaní organizátormi petície,“ doplnil A. Slafkovský.
„Trojmesačná kontrola preukázala správnosť našich krokov a rozhodnutí. Snažíme sa naprávať chyby z nedávnej minulosti. Len v tomto roku sa nám podarilo vrátiť do rozpočtu mesta viac ako dva milióny eur,“ dodal na záver primátor.
 
 
Mgr. Slávka Kellová
Útvar komunikácie a marketingu 
 

Vyberte región